المقادير :-
نصف كيلو جمبرى
٢ بيض
ربع كوب لبن
٢ بيض
ربع كوب لبن
١ ملعقة صغيرة لبن بودرة
١ ثمره ليمون
١ ثمره ليمون
خــل
٤ فصوص ثوم كبيرة
١ ملعقة صغيرة كاتشب و مايونيز
١ كوب بقدونس مفروم
دقيق ابيض
دقيق اسمر
١ ملعقة صغيرة توابل ( ملح وفلفل وكمون وبهارات )
٤ فصوص ثوم كبيرة
١ ملعقة صغيرة كاتشب و مايونيز
١ كوب بقدونس مفروم
دقيق ابيض
دقيق اسمر
١ ملعقة صغيرة توابل ( ملح وفلفل وكمون وبهارات )
1 ملعقة صلصة
زيت للقلى
زيت للقلى
الطريقة :-
1- يتم فرم الثوم و يوضع على الجمبرى مع الليمون و الخل و الملح و الفلفل و الكمون و البهارات و معلقة صلصة و يقلب الخليط جيدا و يترك لمده ساعتين
2- نخفق البيض مع الحليب و اللبن البودرة و معلقة من الكاتشب و المايونيز و معلقة دقيق ابيض
3- يوضع الجمبرى اولا فى الدقيق الأسمر ثم فى خليط البيض ثم الدقيق الأسمر مرة أخرى
2- نخفق البيض مع الحليب و اللبن البودرة و معلقة من الكاتشب و المايونيز و معلقة دقيق ابيض
3- يوضع الجمبرى اولا فى الدقيق الأسمر ثم فى خليط البيض ثم الدقيق الأسمر مرة أخرى
4- نقلى الجمبري في الزيت الساخن
5- نضع الجمبرى فى الساندويتش مع القليل من الخس وشرائح الطماطم والبصل ويقدم مع بطاطس محمرة
5- نضع الجمبرى فى الساندويتش مع القليل من الخس وشرائح الطماطم والبصل ويقدم مع بطاطس محمرة
المصدر : منتدى عرب ليديز
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق