المقادير :-
1/2 كيلو ليمون
1/2 1 كوب عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة عصفر
معلقة كبيرة زيت زيتون
1/4 كوب ملح خشن
2 ملعقة كبيرة حبة البركة
2 فلفل أحمر
الطريقة :-
1- نقطع الليمون أربع تربع بس مش للآخر يعني تكون متماسكة من تحت
2- نحشي الليمون بالعصفر
3- نجيب البرطمان ونكون معقمينه ويكون زجاج
- طريقة التعقيم نحطه في ماء ساخن وبعدين ننشفه كويس
4- بعدين نحط طبقة من الليمون المحشي بالعصفر ونضع كمية من الملح تكون كافية والملح يكون خشن ونضع قليل من حبة البركة ونعمل طبقات بهذه الطريقة لحد ما نخلص الكمية
2- نحشي الليمون بالعصفر
3- نجيب البرطمان ونكون معقمينه ويكون زجاج
- طريقة التعقيم نحطه في ماء ساخن وبعدين ننشفه كويس
4- بعدين نحط طبقة من الليمون المحشي بالعصفر ونضع كمية من الملح تكون كافية والملح يكون خشن ونضع قليل من حبة البركة ونعمل طبقات بهذه الطريقة لحد ما نخلص الكمية
5- أما الفلفل الاحمر الحار بنشيل منه العنق والبذور وممكن نسيب البذور عادي
ونحطه في الخلاط ونضربه ونخليه خشن شويه بعد كده نحطه على الليمون فى البرطمان ونضع معاه عصير الليمون وعلي الوجه نضع ملعقة زيت زيتون ونقفل البرطمان كويس جداااااااااااا
6- يوضع في الثلاجة لمدة شهر وبعد كده يكون صالح للاكل
ونحطه في الخلاط ونضربه ونخليه خشن شويه بعد كده نحطه على الليمون فى البرطمان ونضع معاه عصير الليمون وعلي الوجه نضع ملعقة زيت زيتون ونقفل البرطمان كويس جداااااااااااا
6- يوضع في الثلاجة لمدة شهر وبعد كده يكون صالح للاكل
المصدر : منتدى فتكات
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق