المقادير :-
جمبرى
كليمارى ( سبيط )
سمك فيليه مقطع مربعات
صوابع كابوريا
كاندوفلى
1 بصلة كبيرة مقطعة صغير
2 فص ثوم مفروم
1 حزمة شبت مقطع تقطيع عادى
1 حزمة بقدونس مقطع تقطيع عادى
1 جزرة مبشورة
1 فلفل رومى مفطع قطع صغيرة
1 طماطم تقطع قطع صغيرة
علبة متوسطة كريمة لبانى ممكن الاستغناء عنها ووضع 1/2 1 كوب لبن + 2 ملعقة كبيرة دقيق
3 أو 4 كوبايات كبار مايه
6 أو 7 ملاعق زيت
الطريقة : -
1- نضع حلة على النار ونضع فيها الزيت ونشوح فيها البصل لحد لما يدبل
2- نضع جميع المقادير ماعدا الكريمة اللبانى ( اللبن + الدقيق ) وماعدا ثلث الشبت والبقدونس
3- نضع ملح وفلفل وشطة وكمون كتير شويه ونحط المايه ونسيبها على النار لحد لما المكونات البحرية تستوى
4- نضع الكريمة اللبانى أو ( نخلط الدقيق واللبن ونضعهم بدل الكريمة اللبانى ) لحد لما القوام يتقل شويه نطفى النار ونضيف باقى الشبت والبقدونس ونغطيه
راااااااااائعة عن تجربة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق