المقادير :-
* الطبقة الأولى
نذوب على النار نص كوباية سكر حتى يصبح كراميل ونصبه فى صينية الكيك
* الطبقة الثانية
2 بيضة
1/2 كوب سكر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
2 كوب لبن
نخلط مقادير الطبقة الثانية فى الخلاط ونصبه فوق الكراميل بعد ما يبرد
* الطبقة الثالثة
2 بيضة
1/2 كوب زيت
1/2 1 ملعقة بيكنج بودر
4 ملاعق صغيرة كاكاو
1/2 كوب سكر
1/4 1 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1/2 أو 3/4 كوب لبن على حسب ما تحتاج الكيكة
1- نضع فى الخلاط البيض + الزيت + الكاكاو + السكر + الفانيليا + اللبن
2- ننخل الدقيق مع البيكنج بودر
3- نضيف الخليط اللى ضربناه فى الخلاط على الدقيق والبيكنج بودر ونقلبه بمعلقة من تحت لفوق براحة جدا عشان الهوا ميخرجش منه لأن دخول الهوا فى الدقيق من اهم اسباب نجاح الكيكة
4- نصبه فى الصينية فوق الطبقة الثانية ونحط الصينية فى صينية اكبر منها فيها ماية وندخلها الفرن على درجة حرارة هادية لمدة 1/2 ساعة تقريبا حتى تنضج
بعد ما تستوى نطلعها من الفرن ونتركها 1/2 ساعة تبرد وندخلها الثلاجة تبرد لمدة 6 ساعات وبعدين نطلعها من الثلاجة ونقلبها فى طبق التقديم
بعد ما تستوى نطلعها من الفرن ونتركها 1/2 ساعة تبرد وندخلها الثلاجة تبرد لمدة 6 ساعات وبعدين نطلعها من الثلاجة ونقلبها فى طبق التقديم
وانا جربتها وطلعت تجنننننننننننننننن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق