الثلاثاء، ١٢ يوليو ٢٠١١

كريمى جيلى سالاد


المقادير :-

1 بـاكو جيـلى فـراولـة
1 بـاكو كريـم شانتيـه 
2 او 3 زبـادى (بفضـل يكون بطعم الفراولـة أو الموز)
فـواكـه مقطعـة ومكسـرات ( وانا استخدمت فراولة وموز بس )
لبـن او مـاء مثلـج


الطـريقـــــــــــــــــة :-

1- نعمــل الجيـلى بالطـريقـة المكتوبـه عليـه ولكـن نقلل كميـة الميـة المثلـجة شويـة لمثلا 3\4 الكوب ونحطـه فى الفريـزر لحد لما يكون ماسك نفسه شويه لا منه سائل ولا منه متجمد

2- نعمـل الكريـم شـانتيـه بالطريقة المكتوبة عليه بنحط البودرة ونضيف نص فنجان لبن مثلـج شويـة بشويـة ونقلب كتييييييييير ويستحسن لو بمضرب كهربـائى


3- لمـا يجهز الكريم شانتيـه نضيف عليه الزبـادى ونقلب لحد ما يتجـانسوا مع بعض

4- نقطـع الفـاكهه اللى مش بتسـود الأول وبعدين نقطع باقى الفاكهة فى الأخر  زى الموز

5- هنضيـف بقـى على الجيلـى خليـط الكريم شانتيـه المضاف عليه  الزبـادى ونقلب كويس

6- بعد كده نصب  الخليـط فى كـاسات التقديـم ونحطه فى  التلاجـه لحد ما يمسـك نفسـه
 


- التزيين زى ما انتوا عايزين ممكن تضيفوا  كريـز - فواكه مجففـه - أو تحطوا فاكهة من اللى قطعتوها مع الكريم شانتيه والجيلى


بالنسبـة لكميـه الفـاكهه فهو حسب الرغبـة بس انا بحب يكون فيهـا فاكهه بسيطة 

وعلى فكرة يا بنات أنا جربتها وطلعت جامدة جداااااا


المصدر : صفحة بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق